Kako održavati oralnu higijenu kada je četkanje otežano?Za održavanje zdravih zuba i desni najvažnije je učinkovito i temeljito uklanjanje zubnih naslaga, odnosno četkanje zuba. Znači, potrebno je upotrebljavati ispravne proizvode – a dva najvažnija proizvoda su: četkica za zube i međuzubna četkica. Međutim, šta napraviti kada je četkanje otežano?

Kao npr. nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme hemoterapijskih tretmana kada su desni jako osjetljive. U takvim slučajevima za kontrolu zubnih naslaga potrebno je upotrijebiti hemijska sredstva koji dolaze u obliku tekućina za ispiranje usta, pasti za zube i gela. Pritom je važno da su proizvodi sigurni i učinkoviti.


Curasept ADS® proizvodi su antibakterijski za što je zaslužan hlorheksidin (CHX), koji učinkovito sprječava nakupljanje zubnih naslaga.

Za neželjene posljedice hlorheksidina brine posebna patentirana formula ADS®, koja smanjuje mogućnost pojave smeđih obojenja zuba i jezika.


CURASEPT ADS® proizvodi ne sadrže alkohol te stoga ne isušuju sluznicu usta te je mogućnost promjene okusa minimalna. Također ne sadrže ni pjenilo SLS (sodium/natrij lauril sulfat), koji može uzrokovati pojavu afti, ali i poništiti učinak hlorheksidina.

CURASEPT ADS® proizvodi su učinkovita pomoć nakon operativnih zahvata u usnoj šupljini, kod jakih upala desni ili za vrijeme hemoterapijskih tretmana kada su desni jako osjetljive i kada je četkanje otežano.