Curasept ADS 205

Sprječava nastajanje zubnih naslaga uz minimalne neželjene učinke


Marka:
Cijena: 16,70 KM  
Na zalihi
+


Tekućina za ispiranje usne šupljine Curasept ADS® 205 s 0,05 % hlorheksidina (CHX) i 0,05 % natrij fluorida učinkovito sprječava nastanak zubnih naslaga. Budući da je CHX vrlo postojan, ostaje na površini duže vrijeme nakon upotrebe i tako nastavlja djelovati. Zahvaljujući sistemu ADS® (Anti-Discoloration System) neželjeni su učinci hlorheksidina u potpunosti smanjeni, jer je znatno smanjena mogućnost pojave obojenja zubi i jezika i nema promjene osjeta okusa.

Tekućina za ispiranje usne šupljine Curasept ADS® ne sadrži alkohol, tako da ne isušuje sluznicu usne šupljine.

Namijenjena je za dugotrajnu upotrebu i istovremeno sprječava nastanak karijesa. Idealna je za sve one koji se često susreću s problemima desni.

U prodaji su i tekućine za ispiranje usne šupljine Curasept ADS® s višim koncentracijama:
- ADS® 212 - 0,12% CHX
- ADS® 220 - 0,20% CHX

Proizvođač: Curaden AG, Švicarska

Tekućina za ispiranje usne šupljine Curasept ADS® 205 idealna je za sve koji imaju poteškoće s tkivima oko zuba, kao i za korisnike proteza ili ortodontskih aparata. Pomaže i u zaštiti desni prije i nakon stomatoloških zahvata ili tokom intenzivne oralne higijene.

  • Upotreba: Nakon pranja zubi, jednom kašikom (10 ml) nerazrijeđenog pripravka ispirati usta tokom jedne minute.
  • Tekućina za ispiranje usne šupljine smije se upotrebljavati najduže 6 mjeseci odnosno prema uputama odabranog stručnjaka za oralnu higijenu.
  • bočica sadrži 200 ml tekućine za ispiranje usne šupljine Curasept ADS 205