CURAPROX Enzycal 950

Nježna i jaka - zubna pasta koja ne šteti, a sadrži enzime koji potiču prirodnu zaštitu

12,14 KM
Na zalihi
+

Zubna pasta CURAPROX Enycal 950 ne sadrži agresivno sredstvo za stvaranje pjene, natrijev lauril sulfat (NLS), koji se nalazi u većini zubnih pasti. Zato je kod upotrebe ove paste sluznica usne šupljine zaštićena od iritacija i bilo kakvih nadražaja koji bi mogli dovesti do razvoja afti.

Zubna pasta Enzycal sadrži tri enzima, koji potiču prirodnu zaštitnu funkciju pljuvačke: laktoperoksidazu, glukooksidazu i amiloglukozidazu. Ti enzimi se već nalaze u pljuvačci, gdje stabiliziraju i bitno jačaju antibakterijsku i remineralizacijsku funkciju pljuvačke - koče rast bakterija i povećavaju prirodnu ravnotežu bakterijske flore u usnoj šupljini. Sprječavaju i osjećaj suhoće u ustima.

Pasta je blagog okusa, zahvaljujući manjoj količini ulja metvice. Mogu je koristiti djeca od 2. - 6.. godine starosti, što je čini prikladnom za cijelu porodicu.

Zubna pasta CURAPROX Enzycal 950 sadrži 950 ppm natrij fluorida za uobičajenu zaštitu od nastanka karijesa.Zubnu pastu Enzycal 950 mogu koristiti i djeca od 2.-6. godina

Prednosti zubne paste Enzycal 950:
- ne sadrži sredstvo za pjenjenje NLS (smanjuje rizik od pojave afti)
- dodani enzimi pružaju dodatnu zaštitu od nastanka karijesa
- nisko abrazivna zubna pasta, nježna prema caklini
- nizak udio mentola

U prodaji su i zubne paste CURAPROX Enzycal:
- Enzycal 1450
- Enzycal ZERO

Proizvođač: Curaden AG, Švicarska

  • za optimalan učinak upotrebljavajte zubnu pastu uz četkicu za zube CURAPROX CS 5460 ultra soft
  • ne ispirite usta nakon upotrebe
  • 75 ml zubne paste CURAPROX Enzycal 950