Curaprox Enzycal 950

Nježna i jaka - zubna pasta koja ne šteti, a sadrži enzime koji potiču prirodnu zaštitu


Marka:
Cijena: 10,14 KM  
Na zalihi
+


Zubna pasta Curaprox Enycal 950 ne sadrži agresivno sredstvo za stvaranje pjene, natrijev lauril sulfat (NLS), koji se nalazi u većini zubnih pasti. Zato je kod upotrebe ove paste sluznica usne šupljine zaštićena od iritacija i bilo kakvih nadražaja koji bi mogli dovesti do razvoja afti.

Zubna pasta Enzycal sadrži tri enzima, koji potiču prirodnu zaštitnu funkciju pljuvačke: laktoperoksidazu, glukooksidazu i amiloglukozidazu. Ti enzimi se već nalaze u pljuvačci, gdje stabiliziraju i bitno jačaju antibakterijsku i remineralizacijsku funkciju pljuvačke - koče rast bakterija i povećavaju prirodnu ravnotežu bakterijske flore u usnoj šupljini. Sprječavaju i osjećaj suhoće u ustima.

Pasta je blagog okusa, zahvaljujući manjoj količini ulja metvice. Mogu je koristiti djeca iznad 6. godine starosti, što je čini prikladnom za cijelu porodicu.

Zubna pasta Curaprox Enzycal 950 sadrži 950 ppm natrij fluorida za uobičajenu zaštitu od nastanka karijesa.Zubnu pastu Enzycal 950 mogu koristiti i djeca od 2.-6. godina

Prednosti zubne paste Enzycal 950:
- ne sadrži sredstvo za pjenjenje NLS (smanjuje rizik od pojave afti)
- dodani enzimi pružaju dodatnu zaštitu od nastanka karijesa
- nisko abrazivna zubna pasta, nježna prema caklini
- nizak udio mentola

U prodaji su i zubne paste Curaprox Enzycal:
- Enzycal 1450
- Enzycal ZERO

Proizvođač: Curaden AG, Švicarska

  • Prije prve upotrebe dudu iskuhajte – približno 5 minuta. Pustite da se ohladi, a ostatak vode odstranite.
  • Prije svake upotrebe dudu posebno pregledajte, posebno ako beba ima zube. Dudu povucite u svim pravcima. Pri prvim znakovima oštećenja dudu obvezno zamijenite novom.
  • Iz sigurnosnih razloga preporučuje se mijenjati dudu svakih 1-2 mjeseca.
  • Dudu čuvajte u priloženoj kutijici ili suhoj posudi s poklopcem.

Upute za čišćenje kutijice za dudu u mikrovalnoj pećnici:
Dudu i kutijicu očistite s blagim sapunom i isperite pod tekućom vodom. Provjerite očišćenost svih dijelova (duda, kutijica i mikrovalna pećnica), jer bi ostaci hrane i masti ometali proces sterilizacije.

Upute za sterilizaciju:

Kutijicu napunite (25 ml) s vodom, u nju položite dudu, zatvorite poklopac i postavite je u mikrovalnu pećnicu. Sterilizirajte 3 minute na 1000 W.

  • 75 ml zubne paste Curaprox Enzycal 950